SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WARBERG IBF
BLÅTT HJÄRTA - HÅRT ARBETE

Höstspelen, vaccinpass och VM-uppehåll.
2021-11-25 09:13

Att vår förening är grym på att genomföra bra arrangemang är vida känt i innebandy-Sverige. Oavsett om det handlar om cuper, läger eller elitmatcher. Och nu har vi även genomfört den första upplagan av Höstspelen. En turnering på höstlovet som förhoppningsvis är här för att stanna. Tyvärr kunde vi inte genomföra cupen med några flickklasser på grund av för få anmälda lag. Men vi hoppas kunna få göra det nästa år.

Vi säger också grattis till vårt eget P08-lag som tog hem segern i sin klass. Kul!

 

Pandemin gör sig påmind med jämna mellanrum, och är ju inte över riktigt ännu. Fr o m den 1 december så kommer det innebära att vaccinerade personer över 18 år behöver visa vaccinationsbevis för att kunna medverka vid arrangemang med 100 personer eller fler. För våra arrangemang i samband med elitmatcher så är det tydligt vad som gäller. Däremot finns det en del frågetecken när det gäller andra typer av matcher och arrangemang i SWC. Vi inväntar därför lite svar från framför allt Riksidrottsförbundet kring hur den breda idrottsrörelsen ska tänka och agera. Så fort vi har lite fler svar kring våra frågeställningar så kommer vi att informera alla medlemmar om vad som gäller i SWC.

 

Ett arrangemang som kan komma att påverkas av det nya regelverket med vaccinpass är den stundande Föreningsdagen den 8 december. Har ni inte noterat den dagen i kalendern ännu så gör det. Mer information kommer att skickas ut de närmaste dagarna.

 

Våra elitlag tar nu en liten paus i seriespelet på grund av VM-slutspelet i Uppsala (damer) och i Helsingfors (herrar). Återstarten sker för båda lagen i Malmö mot Malmö FBC söndagen den 12 december. Då kommer det finnas möjlighet att åka med en supporterbuss till Skåne för att heja på våra blåa lag. Håll utkik för mer information.

 

Däremot tar inte alla andra lag paus i matchandet, utan det fortsätter spelas matcher i SWC även de kommande veckorna. Bland annat stundar ett gruppspel i P16-SM i SWC på lördag för att nämna något. Det är en intensiv innebandyperiod fram till jul. Så även om det är lite mörkt ute så finns det varje vecka någonting att se fram emot. Härligt!

 

Vi ses i SWC!

Klubbchefen har ordet, nu är tävlingssäsongen igång på riktigt
2021-10-28 13:26

Matcher på både vardagskvällar och helger i SWC. Och dessutom i nya matchställ. Härligt!

 

Sparbanken Wictory Center är ju på ett sätt en relativt unik plats. Ett innebandypalats som ägs och drivs av Warberg IBF. Vår alldeles egna anläggning. Som vi kanske ibland kan ta för givet. Jag som relativt nyligen kommit utifrån och som har upplevt anläggningar i Stockholm och på andra ställen i landet kan ju utan att tveka säga att vi har det väldigt bra. Men. En egen anläggning innebär också ett ansvar. Ett ansvar att hålla SWC i gott skick och att vara uppmärksamma på saker som kanske inte är som det ska vara. Det kan handla om enkla saker som att slänga skräpet i soptunnorna till att observera om någon obehörig skulle röra sig i anläggningen. Att vi alla hjälps åt för att skapa en bra miljö i vår arena.

 

Och när vi ändå är inne på ämnet miljö i arenan. Nu kan man ju även åtnjuta popcorn alla dagar i veckan som caféet är öppet. En härlig nyhet som Jesper, vår caféchef, nyligen presenterade. Kul! Och varför inte kombinera en stor popcornbägare med en elitmatch en lördag eller söndag eftermiddag? Ta med familjen och hjälp oss att skapa en härlig inramning i SWC. Information om nästa elitmatch finns både i det här utskicket, på vår hemsida och i våra sociala kanaler.

 

I förra veckan utbildades 20 av våra tränare på röd nivå i nästa steg på förbundets utbildningstrappa. Kompetenta och engagerade ledare är det enskilt viktigaste som finns för att barn och unga ska få en bra och utvecklande idrottsmiljö. Därför är det jätteroligt att vi har så pass många och duktiga ledare i våra ungdomslag. Utan er så finns det ingen verksamhet. Samtidigt som ledaruppdraget ibland kan vara jobbigt och svårt, så är jag övertygad om att alla ledare håller med mig när jag säger att det också ger väldigt mycket energi tillbaka. Men. Det är ett ideellt uppdrag, där feedback och återkoppling kanske inte alltid är så vanligt. I jämförelse med ett vanligt jobb. Så. Om du som spelare eller förälder läser det här. Nästa gång du träffar din tränare, eller dina barns tränare. Ge en komplimang eller lite positiv feedback. Det behövs emellanåt. Och jag tror att det uppskattas väldigt mycket.

 

Till de lag som ska spela den historiska första upplagan av Höstspelen vill jag önska stort lycka till! Och detsamma gäller till övriga lag som spelar matcher den kommande helgen och veckan.

 

Vi ses i SWC!

Var med och skapa vårt nya studierum
2021-09-30 12:09

Som en del i att skapa en bättre miljö i SWC och för att kunna bidra till våra medlemmars möjlighet till goda skolresultat så har vi tagit beslutet att bygga om konferensrummet på entréplan i SWC.

 

Vi planerar att inreda ett studierum vars syfte är att tillhandahålla en avskild och lugn plats i arenan där man kan läsa, studera och göra sina läxor. Kanske kombinerat med ett mellanmål innan träningen.
Till vår hjälp så har vi engagerat en duktig inredare från en av våra partners.

 

Men. Eftersom studierummet skapas för er så vill vi ha med er i arbetet från början. Allt för att det ska bli en så bra och inbjudande miljö som möjligt i rummet. Därför efterlyser jag nu ett antal personer som tillsammans med inredaren vill vara med och arbeta fram hur det här studierummet ska bli.

 

Du behöver inte ha ett intresse för inredning. Det viktigaste är att du vill vara med och bidra till en bra miljö i SWC. Och ett rum som du kanske själv vill spendera en del tid i när det är klart.
Vi kommer att sätta ihop gruppen så att det blir en mix av killar och tjejer från olika åldrar.

 

Tveka inte att höra av dig till mig med en intresseanmälan så snart som möjligt. Det gör du genom att skicka ett sms eller mail med namn och lagtillhörighet.

 

Vänliga hälsningar
Emil Risberg

 

Klubbchef Warberg Innebandy
0708-433335
emil.risberg@warbergic.se

Klubbchefen har ordet, en ny säsong har startat.
2021-09-30 11:27

En säsong som vi väl ändå tror ska kunna genomföras som normalt, även om pandemin formellt inte är över ännu. En säsong som jag personligen ser fram emot med tanke på att det i så fall skulle vara min första. Det går ju liksom inte att räkna in förra säsongen med tanke på att Sparbanken Wictory Center under långa stunder var stängt och nedsläckt. Så äntligen ska jag och vi få uppleva föreningen och verksamheten som den ska vara.

 

Jag tänkte med jämna mellanrum återkomma i det här formatet med en liten lägesuppdatering kring hur föreningen mår och vad som händer och sker. Förhoppningsvis kommer det mesta att vara positiv läsning, och några kommer nog tycka att läsningen är mer intressant än andra. Men i en stor förening är det inte alltid lätt att hänga med i allt som händer. Därför är den interna kommunikationen viktig, där bland annat ”Medlemsnytt” förhoppningsvis fyller en funktion.

 

Hur mår då föreningen efter pandemisäsongen 2020/2021? Trots publikrestriktioner och inställda Warbergsspel för andra året i rad så lyckades vi balansera på rätt sida när det gäller ekonomin för 2020/2021. Föreningarna gjorde ett positivt resultat på 97 000 kr (WIC) respektive 168 000 kr (WIBF), vilket också är mycket tack vare våra trogna partners och sponsorer som ställde upp under pandemisäsongen. Att ha en ekonomi i balans är viktigt för att vi ska kunna utveckla föreningen på det sätt som vi vill. Framför allt när vi också äger och driver vår egen anläggning.

 

Tyvärr har pandemin inneburit att några spelare har slutat med innebandyn. En del spelare har valt att lämna för andra föreningar, vilket är betydligt bättre än att sluta helt, medan andra har valt att komma till vår förening. Till er vill jag säga varmt välkommen.

 

Vi hoppas att pandemin inte har fått alltför stor effekt på verksamheten. Men vi ser redan nu att det finns saker som vi behöver utveckla och jobba ännu hårdare med framöver. Vi vill att det ska vara en trygg, inspirerande och utvecklande miljö i SWC där jag som spelare vill spendera många timmar. En del i det arbetet är exempelvis skapandet av ett studierum, där vi nu söker lite hjälp från aktiva ungdomar i föreningen. Så ta chansen att vara med och påverka utformningen av delar av SWC.

 

Jag vill önska alla stort lycka till i de matcher som snart står för dörren. Och att ni är många som hejar från läktaren.

 

Tveka inte att kontakta mig ifall det är något som du undrar över eller som du tycker kan utvecklas i föreningen.

 

Vi ses i SWC!

 

Klubbchef Emil Risberg

Warberg IBF
2021-08-13 11:14

Detta är hemsidan för de olika lagen i Warberg IBF.

Nyheter från våra lag
 
Våra evenemang