SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WARBERG IBF
BLÅTT HJÄRTA - HÅRT ARBETE
Herr Akademi

Komfortabel lördagseftermiddag
2024-02-19 11:16
Foto: Per Johansson

Det blev en komfortabel eftermiddag i Sparbanken Wictory Center för JAS. När slutsignalen ljöd stod det 10-2 på tavlan efter att Warberg gjort en stabil insats över 60 minuter. Visst studsade Åstorp upp i den sista perioden men det var aldrig någon fara på taket att de tre poängen skulle hamna hos hemmalaget. 

 

Matchen innehöll många fina mål men också en ovan målskytt i form av Zeb Valfridsson. Han gjorde både sitt första, andra och tredje mål i årets upplaga av Juniorallsvenskan i en och samma tillställning. Vi tog och växlade några ord med hattrickmålskytten. 

 

Tre friska poäng och även tre mål från Zeb Valfridsson, hur såg matchen ut och hur smakar en sån Lördag? 
Jag tycker vi gör en bra match, vi styr mestadels av spelet och tar vara på våra chanser. Vi är även stabila i defensiven och i de första två perioderna så släpper vi inte så mycket chanser bakåt. Detta slit resulterar i en komfortabel seger vilket alltid är lika skönt. Segersång och gött häng efter matchen går inte att klaga på! 
 
Det var två bra perioder och sedan blev det lite avslaget mot slutakten. Vilka erfarenheter tar ni i laget med er från matchen?
Som sagt så gör vi två stabila perioder men i tredje så tror jag vi slappnar av lite och går därför inte in med fullt fokus i varje byte. Lärdomen av detta blir att vilken minut i matchen det än är eller hur matchbilden ser ut så ska det inte påverka vårat spel. Vi ska alltid ge 100% och gå in med fullt fokus.
 
Nästa match är på bortaplan när vi beger oss till Höllviken, hur går tankarna inför den matchen?
Senast vi möttes så blev det en säker seger i hemmaborgen, men detta betyder inget inför kommande mötet. Vi får därför inte gå in med någon underskattning inför matchen utan ha rätt inställning och bara fokusera på vårat spel. Serien börjar dra ihop sig och varje match är otroligt viktig så om vi går in med rätt inställning så tror jag vi får en rolig resa hem till Varberg.
 
Sportlov i Varberg. Hur spenderas det som nybliven hattrick målskytt?
Det ska bli skönt att släppa tankarna på skolan en vecka och kunna vila hjärnan. Men vi som är kvar i Varberg ska gnugga vidare i hallen och en vanlig träningsvecka står på schemat. 
 
Nästa match är alltså borta mot Höllvikens IBF tisdagen den 27/2 19.30 i Halörhallen.
Lurig hemmamatch väntar
2024-02-16 15:50
Foto: Per Johansson

Det är dags för en ny hemmamatch och denna gången är det Åstorp/Kvidinge som kommer på besök i Sparbanken Wictory Center. Förra mötet blev en rejäl holmgång där Warberg kunde säkra de tre poängen i slutet av matchen efter att växlat ledningen med Åstorp ett par gånger om i matchen. 

 

Det är fyra matcher som återstår i grundserien av årets upplaga i Juniorallsvenskan och varje poäng är viktig för att skapa sig goda förutsättningar inför ett kommande Play Off. Vi tog tempen med Carl Börjesson inför morgondagens match. 

 

Beskriv din känsla inför avslutningen? 

Jag har en bra känsla inför avslutningen, vi har haft en grym träningsvecka med bra fart och bra koncentration. Man märker på killarna i laget att det börjar dra ihop sig i serien.

 

Senaste matchen mot Åstorp/Kvidinge var en tuff match där lagen bytte ledning med varandra både en och två gånger. Kan du återberätta lite vad som fällde avgörandet sist?
Åstorp tog vara på våra  misstag och straffade oss rejält i ytorna framför vårat mål. När läget såg ut som det gjorde i slutet av matchen tycker jag att vi i gruppen litar på oss själva och gör det vi pratat om och kan därmed göra det avgörande målet i slutminuten.

 
Hur ser det ut inför morgondagens match, vad blir viktigt för att vi ska hämta tre friska poäng?
Det är otroligt viktigt att vi ser tillbaka på förra matchen och lär oss av våra misstag. Vi måste se till att minimera misstagen, vara hårda framför eget mål, bromsa kontringarna och vara effektiva när lägen ges.  
 
Vem i laget tycker du ser spännande ut inför matchen?

Jag tycker att man ska hålla ett litet extra öga på Junior Abrahamson under lördagens match.

 

Vi säger varmt välkomna till Åstorp/Kvidinge, publik och domare till morgondagens match i Sparbanken Wictory Center. Matchen startar 15.00.

Inför USM med Isac Leffler
2024-02-02 14:58
Foto: Per Johansson

I helgen är det dags för steg 2 i USM. Warberg beger sig ner till Åstorp Arena för att ta sig an Åstorp/Kvidinge, Genarp och Höllviken där de två lagen som placerar sig i topp tar en åtråvärd plats när Ungdoms SM ska avgöras i Växjö senare i vår. 

 

Vi passade på att ta tempen på Isac Leffler som till vardags spelar i akademins JAS-lag där han också är lagkapten. 

 

Den mest klassiska fråga vi kunde ta fram ur arkivet är sedvanligt - hur är känslan?

Känslan är bra och hela laget känns laddat. Vi har haft en bra träningsvecka och alla vill verkligen stå för en riktigt bra prestation i helgen. 

 

Kan du ta oss genom gruppen, vad vet du om motståndarna och hur rankar du dem? 

Vårt motstånd vet jag tyvärr inte så mycket om. Det finns självklart några duktiga individer och vi har bra koll på dessa. Sen vet vi att vi är ett starkt kollektiv och alla vet vad som ska göras för att ta bort dessa spelares styrkor. 

 

Vad blir nyckeln för er att kunna ta er vidare? 

Nyckeln blir nog inställningen. Vi vet att vi har ett bra spel och bra spelare. Men jag tror att det laget som vill mest kommer gå vinnande ur striden. Det kommer vara mycket viktigt att prestera på topp och att ingen faller ur ramen. Sedan är det viktigt att de som är vid sidan och inte spelar även dem förstår hur viktiga deras roll är och att fylla på energi i laget hela tiden. 

 

Vilka vill du lyfta fram i det egna laget?

Alla i laget kommer att vara viktiga. Men det känns som att Melvin Silversjö, Alvin Strandvi och Emil Nedin kan bli tungan på vågen för vår del. Är dem det så har vi mycket bra förutsättningar för att ta oss vidare vilket självklart är målet med helgens matcher. 

 

Ni följer laget på plats i Åstorp Arena, via Innebandy.tv (se nedan för länkar till respektive match) eller innebandyappen. 

 

Warberg spelar enligt följande söndagen den 4 februari: 

10.30 vs Höllviken IBF - Innebandy TV

14.00 vs Åstorp/Kvidinge IBS - Innebandy TV

16.00 vs IBK Genarp - Innebandy TV

 

Vi önskar vårt U-lag stort lycka till i helgens kval! 

Solid defensiv gav tre nya poäng
2024-01-26 13:21
Foto: Per Johansson

Under gårddagens bortamöte mot Munka/Ljungby var det defensiven och målvaktsspelet som skulle visa sig ha en avgörande roll. Joakim Karlsson som fick förtroendet hade bestämt sig för att spinna vidare på sina fina prestationer i JAS och fick träff. 

- Min egna insats är absolut godkänd, men jag gör inget utöver det vanliga. Kommunikationen och bra försvarsspel framför mig tar bort många svåra situationer vilket gör mitt jobb enklare säger Joakim Karlsson

 

Matchen som helhet visade att det var viktiga poäng på spel. Inget av lagen ville riktigt bjuda varandra på något. Det var hög disciplin på plan i 40 minuter innan Warberg kunde gå ifrån i den tredje perioden. Vi växlade några ord med Joakim Karlsson som utsågs till matchens lirare i laget. 

 

Kan du ta oss genom matchen? 

Vi visste vad som väntade oss och att det är viktiga poäng på spel. Det tog cirka tio minuter av matchen att komma in i det och få ner axlarna. Efter det tycker jag att vi dikterar villkoren och kan leda rättvist med 1-0 i första paus. I den andra perioden så blir vi lite ängsliga i att det inte lossnar framåt, Munka tar fasta på det men vi hittar en väg tillbaka. I den tredje perioden har vi investerat såpass att vi kan gå ifrån och vinna tryggt. 

 

Hur ser du på din egna insats? 

Det är en överlag stabil insats från min sida kombinerat med ett bra försvarsspel. Jag kan fokusera mycket på det enkla spelet. 

 

Vad blir viktigt framåt i slutskedet av grundserien? 

Nu behöver vi ladda om kropparna och skallarna när vi har några veckors uppehåll ifrån JAS. Vi ska fortsätta investera på träningarna så att vi kommer i gott slag inför de fyra sista drabbningarna där allt ska avgöras. Det kommer att bli tufft men vi är fast beslutna om att befästa vår position i tabellen. 

 

Nästa match i JAS är en hemmamatch mot Åstorp/Kvidinge lördagen den 17 februari klockan 15.00. Varmt välkomna då! 

Toppmöte väntar för Warberg JAS
2024-01-24 09:42
Foto: Per Johansson

Under torsdagen beger sig Warberg JAS mot sydligare breddgrader för att ta sig an Munka/Ljungby i Juniorallsvenskan. Matchen är av hög dignitet då båda lagen slåss om de åtråvärda playoff-platserna inför vårens kommande slutspel. 

 

Vi har tagit tempen på Totte Lanai inför matchen för att höra vad han har att sia kort om säsongen, kommande motstånd och vad laget måste göra för att lasta bussen med tre nya poäng. 

 

Nu börjar det dra ihop sig och enbart fem matcher av grundserien återstår. Hur ser du på säsongen fram till idag? 

Säsongen har varit bra resultatmässigt tycker jag. Vissa matcher går bättre och vissa sämre, men vi gör det vi tränat på och går alltid för vinst i varje match.

 

Härnäst väntar Munka/Ljungby, ett toppmöte i serien. Vad har du för känslor inför den? 

Goda känslor. Dem har steppat upp under säsongen och klättrat i tabellen, det blir en rolig utmaning för oss.

 

Det var en jämn match senast i SWC där en bra tredjeperiod bäddade för seger med komfortabla 8-4. Mycket talar för att denna match kommer att se annorlunda ut, kan du utveckla varför?

Det är klart att Munka/Ljungby har några riktigt duktiga spelare med mycket bra spetsegenskaper. Men jag tycker inte vi ska gå in och visa någon respekt för dem utan vi ska fokusera på de saker vi kan påverka och göra en bra prestation. 

 

Vad talar för att Warberg tar med sig de tre poängen hem?

Jag ser oss som ett slutspelslag, vi höjer oss ytterligare en nivå till när det drar ihop sig. Nu är vi precis i en sån situation där toppen i serien är såpass jämn att varje match är lite av slutspelskaraktär.

 

Vi har i nuläget inga uppgifter om matchen kommer att sändas av Munka/Ljungby. Matchen spelas torsdagen den 25 januari 20.00 i Munkahallen. 

Bingolotter. Betalning och redovisning
2024-01-09 14:02

Bra jobbat alla med försäljningen av Bingolotter.

 

Vi saknar betalning och redovisning av Bingolotter från några av er då
försäljningen har avslutats i Sportadmin. Under mappen "Bingolotter" finns en
lista med de som vi saknar redovisning från samt de som har lämnat in men ej ännu betalat in.

 

warbergibf.se/dokument/editIframe.asp?ID=263211&visa=27994

 

Betalning av sålda Bingolotter sker till Swish nr123 449 05 53 eller via QR-kod under mappen "Bingolotter". Märk betalningen med spelarens namn.
Tacksam om returer och betalningar sker senast torsdag denna vecka då Bingolotterna skall slutredovisas på fredag.

 

 

 
Våra evenemang