SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WARBERG IBF
BLÅTT HJÄRTA - HÅRT ARBETE
Herr Akademi

Uppdaterad bemanning Warbergsspelen 12-14 april
2024-04-07 21:00

Bemanningen på Warbergsspelen den 12-14 april är uppdaterad då speltiderna på söndag inte sträckte sig så sent som planerat. Ingen har nu fått dubbla pass.

 


Akademin har fått att bemanna SWC Kiosk(städ) samt SWC Grill.

Bemanningsschemat, finns även att hitta under våra dokument.

 

Warberg Innebandyförening - Herr Akademi JAS/Div2 (warbergibf.se)

 

Har ni inte möjlighet en viss tid så byt med varandra eller kalla in vän/släkt mm.

 

Sekretariatet skall vara bemannat senast 30 minuter innan första matchstart.
Övriga funktionärer skall vara på plats senast 60 minuter innan första matchstart.

 

 

En biljett till JSM i Uppsala ligger i potten
2024-03-28 15:50
Foto: Per Johansson

Precis som rubriken lyder så ligger det i morgondagens match en biljett till JSM i Uppsala i potten. Det är äntligen dags att gå in i Play off för Warberg. Det blir ett hett klassikermöte mellan Warberg och FC Helsingborg. Det väntas storpublik i Sparbanken Wictory Center och laget har under veckan förberett sig för möjliga scenarion. 

 

Vi passade på att växla några ord me Wilmer Freytag som ser mycket fram emot morgondagens drabbning. 

 

Imorgon är det dags för Play Off mot FC Helsingborg. Hur har förberedelserna sett ut?
Förberedelserna inför matchen mot Helsingborg har varit intensiva.

Vi har fokuserat mycket på detaljer i spelet som vi vet kan göra stor skillnad i dessa typer av matcher. 

 

Beskriv dina känslor inför matchen?
Jag har en bra känsla, har haft en bra träningsvecka så jag är väldigt hoppfull inför matchen på fredag.

 

Hur är det att gå in i en helt avgörande match där allt ställs mot sin spets?
Att gå in i en avgörande match är självklart lite nervöst men även en rolig uppgift. De flesta i laget har spelat dessa typer av matcher förr så vi vet vad som krävs av oss för att ta hem segern.

 

Vad tror du blir viktigt för att laget ska göra en bra prestation?
Det som blir viktigt för att laget ska göra en bra prestation är förberedelserna inför matchen såsom uppvärmning mm, samt att vi har bra energi inom laget och fokusera på vår spelplan. 


Är det någon i laget du tycker man borde hålla ett extra öga på och varför?

Svår fråga men jag tycker man ska ha ett öga på Anton Frejd, han är en teknisk spelare med bra spelförståelse så tror han kan stå för en show på fredag.


Varför ska man ta sig till SWC på långfredagen?
Man ska ta sig till SWC för att stötta oss till segern, det kommer bli en fartfylld match där små marginaler kommer avgöra, så ert stöd kommer ha en stor betydelse för oss.

 

Matchen går av stapeln under morgondagen. Passa på att sätta igång ert påskfirande med en sprakande tillställning i Sparbanken Wictory Center klockan 15.00 under Långfredagen. Matchen sänds på Innebandyappen. 

Fin placering i H2
2024-03-14 08:22

Efter gårddagens seger i H2 mot Varla IBK kunde Warberg IBF igår säkra tredjeplatsen för säsongen. Man kan blicka tillbaka till en väl genomförd säsong med många nya erfarenheter för en stor bredd av spelare. 

 

Under säsongen har Warberg använt sig av 40 olika spelare vilket visar prov på bredden i akademin. Det positiva arbetet med spelarutvecklingen som gjorts under säsongens gång som gjort att flera spelare vuxit in i seniorkostymen samtidigt som akademispelare fått slussats in i Träslövsläges lag i H1. 

 

Nu pågår planeringen för nästa säsong där nästa kull ska slussas in i seniorspel i form av P08. 

Seriesegern är ett faktum!
2024-03-11 13:35
Foto: Per Johansson

Det var över 400 personer på läktaren och ett hundratals tittare på livestreamen som fick bevittna en rejäl holmgång mellan seriens aspiranter till seriesegern. Ledningar byttes med varandra, upphämtningar gjordes och till sist fick Warberg skydda sitt mål när Lund var tvungna att gå för segern. När slutsignalen ljöd så utbrast en stor glädje i hemmalägret av att ha tagit hemmaplansfördelen i Play Off 2 till Sparbanken Wictory Center

 

Warberg är efter gårdagens match krönta seriesegrare av Juniorallsvenskan Grupp I. Matchen liknande en slutspelsmatch med mycket vilja, kamp och energi i de båda lägrena. Nu väntar några veckors uppladdning innan det är dags för Play Off 2. Vi tog ett snack med Elias Rödjer som gjorde comeback i JAS efter några månaders skadefrånvaro. Han krönte insatsen med den så viktiga 5-5 kvitteringen som fällde avgörandet för årets seriespel. 

 

Du har kämpat dig tillbaka efter att ha varit långtidsskadad, hur har den tiden varit? 

Det har såklart varit tufft, framförallt mentalt. Men jag har haft fantastisk draghjälp av alla i laget som gjorde skadeperioden lättare.

 

Beskriv vilka tankar och känslor som gick i huvudet innan matchen? 

Jag hade väldigt blandade känslor innan matchen, men främst så kände jag en stor förväntan inför uppgiften. Vi hade satt oss i ett läge där vi spelade en direkt avgörande seriefinal. 

 

Ta oss genom matchen, hur ser du på perioderna? 

Jag tycker att vi blandar och ger lite mycket i den första perioden. Det fanns absolut sekvenser i den som var bra men lite för många sämre sekvenser.

Andra perioden tycker jag vi steppar upp rejält på alla bitar i spelet framförallt i det defensiva. Vi var effektiva framåt, även fast vi hade lägen för att göra något mål till, och hade med oss en ledning inför sista perioden. 
Väl i den perioden åkte vi på en ordentlig kalldusch under de första minuterna och det var istället vi som behövde jaga. Vi skapade ett par lagen för o sätta dit den och tillslut hade vi 5-5. De sista 10 minutrarna stängde vi ner de på ett fantastiskt sätt.

 

Matchen svängde fram och tillbaka, ledningar byttes med varandra, hur kändes det i Warbergslägret att det var upp och ner?

Jag tycker vi höll ihop det riktigt bra. Framförallt i tredje perioden när vi hamnade i underläge för andra gången i matchen. Men vi visste vad vi kunde och att om vi bara spelade vårt spel så skulle utdelningen komma tillslut.

 

Sedan stod du där och kunde raka in den viktiga kvitteringen som säkrade seriesegern, var det ett scenario du hade målat upp på förhand?

Nej inte riktigt, jag som en mer defensivt lagd spelare hade väl mer sett att jag täckte något skott med sekunden kvar. Med det sagt så är det alltid skoj att hänga dit den lite då och då.

 

Nu väntar Play Off för att ta oss till Innebandyfesten, berätta hur du ser på den uppgiften med en match som avgör en säsongs öde?

Jag ser på uppgiften återigen med en stor förväntan. Det är en match som hela laget har sett fram emot sedan vi startade säsongen. Nu är vi där och vi kommer ta vara på den chansen.

 

Play Off 2 avgörs i en match som kommer att spelas hemma i Sparbanken Wictory Center. Vi återkommer med datum samt motstånd när detta är spikat. 

Nu ska det avgöras!
2024-03-08 09:15

På söndag är det är det dags för matchen med stort M. Det är en ren seriefinal där vinnaren av matchen tar hem årets grundserie i Juniorallsvenskan Grupp I. Det som också ligger i potten är att få hemmaplansfördel i Play Off 2.

 

Matkoman efter all prinsesstårta som intogs under "fössta tossdan i Mass" har knappt hunnit lägga sig för Anton Frejd och vi fångade upp honom direkt efter att han genomfört sitt pass med NIU. Nu är det dock dags att rikta fokus mot söndagens spännande match mot Lund. 

 

På söndag är det dags för den sista grundseriematchen. Kan du beskriva dina känslor om säsongen som helhet hittills? 

Säsongen har varit upp och ner, vi började serien väldigt starkt och öppnade med 6 raka segrar för att sedan ha en dipp i december med 2 förlorade matcher. Efter jul har vi kommit tillbaka på vinnarspåret och det känns som vi hittat formen igen. Det är en bra känsla som helhet, nu ska vi knyta ihop säcken. 

 

Det blir en ren seriefinal mot Lund nu på söndag. Hur ser du på den matchen?

Lund är ett väldigt bra motstånd och det är mycket som står på spel. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en väldigt tuff men rolig match. Att få spela en sån här match på hemmaplan är något vi ser mycket fram emot och en bra erfarenhet inför vad som komma skall med slutspel. 

 

Beskriv vad du tror blir avgörande för att ta hem matchen och även för att ge oss hemmaplansfördel i ett Play Off? 

Det viktigaste för oss tror jag blir att hålla oss till våran gameplan och inte göra några misstag för att då är Lund väldigt skickliga, det fick vi känna på när vi mötte dom senast. Så om vi omvandlar våra lärdomar från den matchen så har vi goda möjligheter att ta hem det. 

 

Om man funderar på vad man ska göra Söndag 19.00, vad skulle du rekommendera då? 

Ta dig till SWC och stötta oss till seger, ert stöd är ovärdeligt för oss. Nyheterna går även klockan 22.00 under söndagen så ni inte missar det. 

 

Vem i laget tycker du man ska hålla ett extra öga på?

Felix Martinsson har precis kommit tillbaka från skada och har sett väldigt het ut i veckan så jag säger han.

 

Vi önskar er alla varmt välkomna till Sparbanken Wictory Center på Söndag den 10 mars klockan 19.00 när allt ska avgöras. För supportrar till bortalaget så vill vi uppmärksamma er om att innan denna match pågår en SSL match mellan Warberg och Åkersberga på damsidan, därav kan det vara mycket folk i rörelse i SWC och på parkeringen. 

Seger efter en förlösande tredjeperiod
2024-03-04 09:07
Foto: Per Johansson

Det blev alltså seger för Warberg JAS under gårdagen när man kunde betvinga FC Helsingborg med 9-3 i Idrottens Hus. Det var jämnt efter två spelade perioder men i slutakten så spelade Helsingborg ett högt spel som Warberg tog vara på. 

 

En av matchens frontfigurer var Louie Lindblom som kunde ge laget möjlighet att gå upp till en tvåmålsledning i inledningen av den tredje perioden på straff. Vi fångade upp honom här på morgonkvisten för att höra vad han hade att sia om gårdagens match. 

 

Det blev seger i gårdagens match mot FC Helsingborg. Kan du ta oss genom matchen?

Jag tycker vi börjar perioden starkt men vill kanske lite väll mycket och får ett mål bakåt men jobbar oss tillbaka och har ett fantastiskt slagläge inför 3 perioden och den tar vi vara på. 

 

Beskriv vad du tror fällde avgörandet till vår fördel?

Jag tror att avgörande föll till våran fördel för det jobb vi gör på planen och investeringarna vi gör under hela matchen, självklart alla spelare på bänken som peppar och tror på det genom hela matchen. 

 

Nu väntar en ny träningsvecka. Hur ska ni få till så bra förberedelser som möjligt inför nästa match?

Vi ska upp på hästen idag igen och fortsätta de grova jobbet och inte ta något för givet.

 

Nästa match är en ren seriefinal mot Lund med enkla förutsättningar att vinnaren av matchen vinner serien. Hur mycket ser du fram emot söndagen?

Det är en match man längtat till länge efter förlusten på borta plan mot Lund. Jag tror hela laget är sugna på revansch och att en serieseger liggandes i potten är såklart en extra krydda till en redan på förhand spännande match. 

 

Matchen mot IBK Lund spelas hemma i Sparbanken Wictory Center nu på söndag med matchstart 19.00. Vi ser fram emot en spännande drabbning mellan två bra lag. 

 
Våra evenemang