Dax att bemanna Warbergsspelen den 12-14 april.

Warberg Innebandyförening - Herr Akademi JAS/Div2 (warbergibf.se)

Några har fått dubbla pass då uppdragen var många.
Har ni inte möjlighet en viss tid så byt med varandra eller kalla in vän/släkt mm.

Sekretariatet skall vara bemannat senast 30 minuter innan första matchstart.
Övriga funktionärer skall vara på plats senast 60 minuter innan första matchstart.

Fin placering i H2
2024-03-14 08:22

Efter gårddagens seger i H2 mot Varla IBK kunde Warberg IBF igår säkra tredjeplatsen för säsongen. Man kan blicka tillbaka till en väl genomförd säsong med många nya erfarenheter för en stor bredd av spelare.

Under säsongen har Warberg använt sig av 40 olika spelare vilket visar prov på bredden i akademin. Det positiva arbetet med spelarutvecklingen som gjorts under säsongens gång som gjort att flera spelare vuxit in i seniorkostymen samtidigt som akademispelare fått slussats in i Träslövsläges lag i H1.

Nu pågår planeringen för nästa säsong där nästa kull ska slussas in i seniorspel i form av P08.

Seriesegern är ett faktum!
2024-03-11 13:35

Det var över 400 personer på läktaren och ett hundratals tittare på livestreamen som fick bevittna en rejäl holmgång mellan seriens aspiranter till seriesegern. Ledningar byttes med varandra, upphämtningar gjordes och till sist fick Warberg skydda sitt mål när Lund var tvungna att gå för segern. När slutsignalen ljöd så utbrast en stor glädje i hemmalägret av att ha tagit hemmaplansfördelen i Play Off 2 till Sparbanken Wictory Center

Warberg är efter gårdagens match krönta seriesegrare av Juniorallsvenskan Grupp I. Matchen liknande en slutspelsmatch med mycket vilja, kamp och energi i de båda lägrena. Nu väntar några veckors uppladdning innan det är dags för Play Off 2. Vi tog ett snack med Elias Rödjer som gjorde comeback i JAS efter några månaders skadefrånvaro. Han krönte insatsen med den så viktiga 5-5 kvitteringen som fällde avgörandet för årets seriespel.

Du har kämpat dig tillbaka efter att ha varit långtidsskadad, hur har den tiden varit?

Det har såklart varit tufft, framförallt mentalt. Men jag har haft fantastisk draghjälp av alla i laget som gjorde skadeperioden lättare.

Beskriv vilka tankar och känslor som gick i huvudet innan matchen?

Jag hade väldigt blandade känslor innan matchen, men främst så kände jag en stor förväntan inför uppgiften. Vi hade satt oss i ett läge där vi spelade en direkt avgörande seriefinal.

Ta oss genom matchen, hur ser du på perioderna?

Jag tycker att vi blandar och ger lite mycket i den första perioden. Det fanns absolut sekvenser i den som var bra men lite för många sämre sekvenser.

Andra perioden tycker jag vi steppar upp rejält på alla bitar i spelet framförallt i det defensiva. Vi var effektiva framåt, även fast vi hade lägen för att göra något mål till, och hade med oss en ledning inför sista perioden.
Väl i den perioden åkte vi på en ordentlig kalldusch under de första minuterna och det var istället vi som behövde jaga. Vi skapade ett par lagen för o sätta dit den och tillslut hade vi 5-5. De sista 10 minutrarna stängde vi ner de på ett fantastiskt sätt.

Matchen svängde fram och tillbaka, ledningar byttes med varandra, hur kändes det i Warbergslägret att det var upp och ner?

Jag tycker vi höll ihop det riktigt bra. Framförallt i tredje perioden när vi hamnade i underläge för andra gången i matchen. Men vi visste vad vi kunde och att om vi bara spelade vårt spel så skulle utdelningen komma tillslut.

Sedan stod du där och kunde raka in den viktiga kvitteringen som säkrade seriesegern, var det ett scenario du hade målat upp på förhand?

Nej inte riktigt, jag som en mer defensivt lagd spelare hade väl mer sett att jag täckte något skott med sekunden kvar. Med det sagt så är det alltid skoj att hänga dit den lite då och då.

Nu väntar Play Off för att ta oss till Innebandyfesten, berätta hur du ser på den uppgiften med en match som avgör en säsongs öde?

Jag ser på uppgiften återigen med en stor förväntan. Det är en match som hela laget har sett fram emot sedan vi startade säsongen. Nu är vi där och vi kommer ta vara på den chansen.

Play Off 2 avgörs i en match som kommer att spelas hemma i Sparbanken Wictory Center. Vi återkommer med datum samt motstånd när detta är spikat.

Nu ska det avgöras!
2024-03-08 09:15

På söndag är det är det dags för matchen med stort M. Det är en ren seriefinal där vinnaren av matchen tar hem årets grundserie i Juniorallsvenskan Grupp I. Det som också ligger i potten är att få hemmaplansfördel i Play Off 2.

Matkoman efter all prinsesstårta som intogs under "fössta tossdan i Mass" har knappt hunnit lägga sig för Anton Frejd och vi fångade upp honom direkt efter att han genomfört sitt pass med NIU. Nu är det dock dags att rikta fokus mot söndagens spännande match mot Lund.

På söndag är det dags för den sista grundseriematchen. Kan du beskriva dina känslor om säsongen som helhet hittills?

Säsongen har varit upp och ner, vi började serien väldigt starkt och öppnade med 6 raka segrar för att sedan ha en dipp i december med 2 förlorade matcher. Efter jul har vi kommit tillbaka på vinnarspåret och det känns som vi hittat formen igen. Det är en bra känsla som helhet, nu ska vi knyta ihop säcken.

Det blir en ren seriefinal mot Lund nu på söndag. Hur ser du på den matchen?

Lund är ett väldigt bra motstånd och det är mycket som står på spel. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en väldigt tuff men rolig match. Att få spela en sån här match på hemmaplan är något vi ser mycket fram emot och en bra erfarenhet inför vad som komma skall med slutspel.

Beskriv vad du tror blir avgörande för att ta hem matchen och även för att ge oss hemmaplansfördel i ett Play Off?

Det viktigaste för oss tror jag blir att hålla oss till våran gameplan och inte göra några misstag för att då är Lund väldigt skickliga, det fick vi känna på när vi mötte dom senast. Så om vi omvandlar våra lärdomar från den matchen så har vi goda möjligheter att ta hem det.

Om man funderar på vad man ska göra Söndag 19.00, vad skulle du rekommendera då?

Ta dig till SWC och stötta oss till seger, ert stöd är ovärdeligt för oss. Nyheterna går även klockan 22.00 under söndagen så ni inte missar det.

Vem i laget tycker du man ska hålla ett extra öga på?

Felix Martinsson har precis kommit tillbaka från skada och har sett väldigt het ut i veckan så jag säger han.

Vi önskar er alla varmt välkomna till Sparbanken Wictory Center på Söndag den 10 mars klockan 19.00 när allt ska avgöras. För supportrar till bortalaget så vill vi uppmärksamma er om att innan denna match pågår en SSL match mellan Warberg och Åkersberga på damsidan, därav kan det vara mycket folk i rörelse i SWC och på parkeringen.

Seger efter en förlösande tredjeperiod
2024-03-04 09:07

Det blev alltså seger för Warberg JAS under gårdagen när man kunde betvinga FC Helsingborg med 9-3 i Idrottens Hus. Det var jämnt efter två spelade perioder men i slutakten så spelade Helsingborg ett högt spel som Warberg tog vara på.

En av matchens frontfigurer var Louie Lindblom som kunde ge laget möjlighet att gå upp till en tvåmålsledning i inledningen av den tredje perioden på straff. Vi fångade upp honom här på morgonkvisten för att höra vad han hade att sia om gårdagens match.

Det blev seger i gårdagens match mot FC Helsingborg. Kan du ta oss genom matchen?

Jag tycker vi börjar perioden starkt men vill kanske lite väll mycket och får ett mål bakåt men jobbar oss tillbaka och har ett fantastiskt slagläge inför 3 perioden och den tar vi vara på.

Beskriv vad du tror fällde avgörandet till vår fördel?

Jag tror att avgörande föll till våran fördel för det jobb vi gör på planen och investeringarna vi gör under hela matchen, självklart alla spelare på bänken som peppar och tror på det genom hela matchen.

Nu väntar en ny träningsvecka. Hur ska ni få till så bra förberedelser som möjligt inför nästa match?

Vi ska upp på hästen idag igen och fortsätta de grova jobbet och inte ta något för givet.

Nästa match är en ren seriefinal mot Lund med enkla förutsättningar att vinnaren av matchen vinner serien. Hur mycket ser du fram emot söndagen?

Det är en match man längtat till länge efter förlusten på borta plan mot Lund. Jag tror hela laget är sugna på revansch och att en serieseger liggandes i potten är såklart en extra krydda till en redan på förhand spännande match.

Matchen mot IBK Lund spelas hemma i Sparbanken Wictory Center nu på söndag med matchstart 19.00. Vi ser fram emot en spännande drabbning mellan två bra lag.

Svår uppgift väntar
2024-03-01 17:25

På söndag beger sig JAS-laget ännu en gång söderut för denna vecka. Näst på tur står FC Helsingborg, ett västkustderby med historik från fornstora dagar. I motståndarbåset återfinns bland annat Vidar Jonsson Wallin och i vårt bås finns Jimmy Lindblom som haft många häftiga bataljer sinsmellan. Men nu är det dags för framtiden och då var då.

Vi fångade upp Gustav Johansson som var påväg hem för en traditionell tacofredag som sig bör och hörde vad hans tankar var inför denna tuffa match.

Du har fått ett stort förtroende under säsongen och har verkligen hittat formen. Beskriv hur du själv ser på din säsong hittills?
Jag är mestadels nöjd med min säsong, detta är mitt sista JAS-år vilket gör att det hade varit otroligt skönt och kul att avsluta med innebandyfesten och ett SM-guld.

Hur ser du på avslutningen av serien?
Spännande avslutning med två väldigt viktiga och tuffa matcher kvar. Träningsveckan har vart bra vilket ger oss goda förutsättningar att ta 3 friska poäng i Helsingborg så vi kan fortsätta på vinnarspåret.

Nu står Helsingborg på tur. Vad vet du om dina motståndare?
Vet inte så mycket om dem mer än att dem har några väldigt duktigt individuella spelare men vi lägger mest fokus på hos själva och ska sätta prägel på matchen genom vårt sätt att spela.

Beskriv vad som blir viktigt för att vi ska kunna ta tre poäng?
Bra förberedelser och uppladdning inför matchen men också en bra uppvärmning med mycket snack och pepp från laget. Vi behöver följa matchens gameplan och att ha eld i bröstet och is i skallen kommer vara väldigt viktigt i denna drabbning.

Vem i laget ska man hålla ett extra öga på och varför?
Emil Nedin är en av många jag tycker man ska hålla ett extra öga på. Han har levererat i vått och torrt.

Ta er ner till Helsingborg och stötta laget på plats i Idrottens Hus på söndag. Matchen startar 12.30 och för närvarande har vi inga uppgifter om matchen kommer att livesändas.