SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WARBERG IBF
BLÅTT HJÄRTA - HÅRT ARBETE
Herr Akademi

Seriesegern är ett faktum!
2024-03-11 13:35
Foto: Per Johansson

Det var över 400 personer på läktaren och ett hundratals tittare på livestreamen som fick bevittna en rejäl holmgång mellan seriens aspiranter till seriesegern. Ledningar byttes med varandra, upphämtningar gjordes och till sist fick Warberg skydda sitt mål när Lund var tvungna att gå för segern. När slutsignalen ljöd så utbrast en stor glädje i hemmalägret av att ha tagit hemmaplansfördelen i Play Off 2 till Sparbanken Wictory Center

 

Warberg är efter gårdagens match krönta seriesegrare av Juniorallsvenskan Grupp I. Matchen liknande en slutspelsmatch med mycket vilja, kamp och energi i de båda lägrena. Nu väntar några veckors uppladdning innan det är dags för Play Off 2. Vi tog ett snack med Elias Rödjer som gjorde comeback i JAS efter några månaders skadefrånvaro. Han krönte insatsen med den så viktiga 5-5 kvitteringen som fällde avgörandet för årets seriespel. 

 

Du har kämpat dig tillbaka efter att ha varit långtidsskadad, hur har den tiden varit? 

Det har såklart varit tufft, framförallt mentalt. Men jag har haft fantastisk draghjälp av alla i laget som gjorde skadeperioden lättare.

 

Beskriv vilka tankar och känslor som gick i huvudet innan matchen? 

Jag hade väldigt blandade känslor innan matchen, men främst så kände jag en stor förväntan inför uppgiften. Vi hade satt oss i ett läge där vi spelade en direkt avgörande seriefinal. 

 

Ta oss genom matchen, hur ser du på perioderna? 

Jag tycker att vi blandar och ger lite mycket i den första perioden. Det fanns absolut sekvenser i den som var bra men lite för många sämre sekvenser.

Andra perioden tycker jag vi steppar upp rejält på alla bitar i spelet framförallt i det defensiva. Vi var effektiva framåt, även fast vi hade lägen för att göra något mål till, och hade med oss en ledning inför sista perioden. 
Väl i den perioden åkte vi på en ordentlig kalldusch under de första minuterna och det var istället vi som behövde jaga. Vi skapade ett par lagen för o sätta dit den och tillslut hade vi 5-5. De sista 10 minutrarna stängde vi ner de på ett fantastiskt sätt.

 

Matchen svängde fram och tillbaka, ledningar byttes med varandra, hur kändes det i Warbergslägret att det var upp och ner?

Jag tycker vi höll ihop det riktigt bra. Framförallt i tredje perioden när vi hamnade i underläge för andra gången i matchen. Men vi visste vad vi kunde och att om vi bara spelade vårt spel så skulle utdelningen komma tillslut.

 

Sedan stod du där och kunde raka in den viktiga kvitteringen som säkrade seriesegern, var det ett scenario du hade målat upp på förhand?

Nej inte riktigt, jag som en mer defensivt lagd spelare hade väl mer sett att jag täckte något skott med sekunden kvar. Med det sagt så är det alltid skoj att hänga dit den lite då och då.

 

Nu väntar Play Off för att ta oss till Innebandyfesten, berätta hur du ser på den uppgiften med en match som avgör en säsongs öde?

Jag ser på uppgiften återigen med en stor förväntan. Det är en match som hela laget har sett fram emot sedan vi startade säsongen. Nu är vi där och vi kommer ta vara på den chansen.

 

Play Off 2 avgörs i en match som kommer att spelas hemma i Sparbanken Wictory Center. Vi återkommer med datum samt motstånd när detta är spikat. 


Nyhetsarkiv
Fin placering i H22024-03-14 08:22
Nu ska det avgöras!2024-03-08 09:15
Svår uppgift väntar2024-03-01 17:25
 
Våra evenemang