SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
WARBERG IBF
BLÅTT HJÄRTA - HÅRT ARBETE
Herr Akademi

Solid defensiv gav tre nya poäng
2024-01-26 13:21
Foto: Per Johansson

Under gårddagens bortamöte mot Munka/Ljungby var det defensiven och målvaktsspelet som skulle visa sig ha en avgörande roll. Joakim Karlsson som fick förtroendet hade bestämt sig för att spinna vidare på sina fina prestationer i JAS och fick träff. 

- Min egna insats är absolut godkänd, men jag gör inget utöver det vanliga. Kommunikationen och bra försvarsspel framför mig tar bort många svåra situationer vilket gör mitt jobb enklare säger Joakim Karlsson

 

Matchen som helhet visade att det var viktiga poäng på spel. Inget av lagen ville riktigt bjuda varandra på något. Det var hög disciplin på plan i 40 minuter innan Warberg kunde gå ifrån i den tredje perioden. Vi växlade några ord med Joakim Karlsson som utsågs till matchens lirare i laget. 

 

Kan du ta oss genom matchen? 

Vi visste vad som väntade oss och att det är viktiga poäng på spel. Det tog cirka tio minuter av matchen att komma in i det och få ner axlarna. Efter det tycker jag att vi dikterar villkoren och kan leda rättvist med 1-0 i första paus. I den andra perioden så blir vi lite ängsliga i att det inte lossnar framåt, Munka tar fasta på det men vi hittar en väg tillbaka. I den tredje perioden har vi investerat såpass att vi kan gå ifrån och vinna tryggt. 

 

Hur ser du på din egna insats? 

Det är en överlag stabil insats från min sida kombinerat med ett bra försvarsspel. Jag kan fokusera mycket på det enkla spelet. 

 

Vad blir viktigt framåt i slutskedet av grundserien? 

Nu behöver vi ladda om kropparna och skallarna när vi har några veckors uppehåll ifrån JAS. Vi ska fortsätta investera på träningarna så att vi kommer i gott slag inför de fyra sista drabbningarna där allt ska avgöras. Det kommer att bli tufft men vi är fast beslutna om att befästa vår position i tabellen. 

 

Nästa match i JAS är en hemmamatch mot Åstorp/Kvidinge lördagen den 17 februari klockan 15.00. Varmt välkomna då! 


Nyhetsarkiv
Fin placering i H22024-03-14 08:22
Nu ska det avgöras!2024-03-08 09:15
Svår uppgift väntar2024-03-01 17:25
 
Våra evenemang